Iulia Skripal, prima apariție după atac
Externe 24 mai 2018, 12:44 | 2960

Iulia Scripal, care a fost otrăvită alături de tatăl său în urmă cu două luni, în Anglia, a vorbit pentru prima oară în public, după atacul chimic. Fiica fostului spion rus, Serghei Skripal, care se află într-un ținut loc secret, a declarat presei că este norocoasă că a supraviețuit, deși recuperarea a fost una lentă și dureroasă.

La o lună după ce a fost externată dintr-un spital din Anglia, Iulia Skripal a oferit un prim interviu unei televiziuni britanice. Declarațiile au fost făcute dintr-o locație sigură, din motive de securitate.

Tânăra în vârstă de 33 de ani a vorbit despre recuperarea sa și despre experienţă traumatizantă, prin care a trecut.

Iulia Skripal a spus că-şi dorește să se întoarcă în Rusia, însă fără ajutorul ambasadei ruse de la Londra și doar după ce tatăl său, externat şi el din spital săptămâna trecută, îşi va reveni în totalitate.

Pe patru martie, Serghei și Iulia Skripal au fost găsiți inconștienți pe o bancă dintr-un centru comercial din Anglia și s-au aflat în stare critică în spital, timp de câteva săptămâni. Testele efectuate au arătat că substanța toxică la care au fost expuși cei doi este o neurotoxină, produsă de sovietici. Marea Britanie a acuzat Rusia că s-a aflat în spatele acestui atac chimic. Mai multe țări occidentale au expulzat peste o sută de diplomaţi ruşi. Rusia a negat orice implicare în otrăvirea lui Skripal şi a luat măsuri reciproce în răspuns la sancțiunile occidentale.

Opinia ta contează. Comentează!