Dosarul Manole, amânat repetat
Social 25 martie 2019, 17:52 | 1078

Ședința de judecată în dosarul Domnicăi Manole, ce vizează decizia sa din 2016, privind obligarea Comisiei Electorale Centrale de a organiza un referendum de modificare a Constituției, a fost iarăși amânată. Se cere audierea celor trei specialiști, care au efectuat expertiza stilistico-lingvistică în cadrul urmăririi penale. Prezența acestora ar urma să fie asigurată de către avocați, susține procurorul.

La ședința precedentă, avocata fostei judecătoare spune că a solicitat să fie admise mai multe probe spre examinare, însă a fost acceptată doar cea de audiere a experților.

Apărătoarea susține că va insista asupra audierii specialiștilor de la Centrul Național de Expertiză Judiciară de pe lângă Ministerul Justiției în aceeași ședință, nu în zile diferite.

Procurorul de caz spune că nu vede în acest detaliu o problemă, întrucât cei trei responsabili au avut sarcini diferite.

Domnica Manole susține că această probă adusă de acuzarea de stat nu demonstrează nimic, deoarece este bazată pe expresii de uz comun în exprimare.

Domnicăi Manole i-a fost deschis dosar penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de către reprezentanţii societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău.

Opinia ta contează. Comentează!