Cereri respinse la pachet în cazul Lucinschi
Social 15 martie 2019, 21:39 | 2671

Cereri respinse pe bandă rulantă în dosarul lui Chiril Lucinschi.

Cereri respinse pe bandă rulantă în dosarul lui Chiril Lucinschi. Mai exact, nouă. Curtea de Apel Chișinău nu a admis solicitarea avocaților cu privire la audierea ofițerului CNA care a întocmit raportul de învinuire. Refuzate au fost și cererile de prezentare a sentinței de condamnare a lui Ilan Șor și de efectuare a unei expertize financiar-bancare. 

Se resping cererile privind anexarea înregistrării audio privind anexarea la materialele cauzei a hotărârii CEDO privind solicitarea ca procurorul să prezinte dosarele penale pentru cercetare și solicitarea de la Curtea de Apel Cahul a copiei sentinței pe cauza privind învinuirea lui Șor Ilan. Se resping cererile privind efectuarea expertizei financiare și financiar bancare. Se resping demersurile privind audierea în calitate de martor a domului Pâlca Vladimir.

Avocații lui Lucinschi au mai solicitat și dispunerea unor comisii rogatorii, dar și să fie citați mai mulți martori din străinătate, însă asupra acestor cereri instanța a spus că se va pronunța la finalizarea cercetării judecătorești, atunci când vor fi cercetate atât probele acuzării, cât și cele ale apărării. Apărătorii spun că astfel au vrut să demonstreze în fața Curții de Apel că învinuirea clientului lor este ilegală.

Potrivit acuzatorului de stat, toate aceste solicitări ale apărării ar duce la tergiversarea procesului.

Precizăm că, în aprilie 2018, fostul deputat a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare. Acesta se va afla în libertate până la pronunțarea unei sentințe definitive. Chiril Lucinschi a fost reținut de CNA în ziua de 25 mai 2017 drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Fostul deputat respinge acuzațiile și afirmă că dosarul a fost intentat din cauza activității sale politice. 

Opinia ta contează. Comentează!