Sandu și Năstase, discuție cu Johannes Hahn
Politic 7 noiembrie 2018, 18:15 | 2228

Liderii viitorului bloc electoral ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au avut astăzi la Helsinki o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri de extindere. Discuția a avut loc înainte de începerea Congresului Partidului Popular European, la care participă și cei doi politicieni de la Chișinău. Potrivit lor, înaltul oficial a salutat unitatea forțelor autentic proeuropene și a garantat că Uniunea Europeană va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic în Republica Moldova.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a postat ulterior un mesaj pe Facebook, menționând că discuția a fost una bună.

Domnul Hahn și-a exprimat îngrijorarea în raport cu acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău și pachetele de legi adoptate în ultimele luni, care subminează procesul de integrare europeană. Comisarul Hahn a salutat unitatea forțelor autentic proeuropene și ne-a garantat că Uniunea Europeană va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic în Republica Moldova. Grație parteneriatelor strânse în cadrul Partidului Popular European, avem încredere că vom reuși să ancorăm Republica Moldova pe calea de integrare europeană și să apropiem condițiile de viață ale cetățenilor noștri de standardele europene.

Un mesaj pe Facebook a postat și președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Am avut acum o întrevedere productivă cu Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere. Angajamentele noastre comune pentru Moldova și oamenii săi rămân democrația, statul de drept, securitatea și prosperitatea fiecărui cetățean în parte, acasă. În acest sens avem tot sprijinul partenerilor noștri externi și personal al domnului comisar Johannes Hahn.

Congresul Partidului Popular European durează două zile și se desfășoară la Helsinki, Finlanda.

Opinia ta contează. Comentează!