Declarația ministrului Justiției că Oleg Sternioală și-a dat demisia nu s-a confirmat
Justiţie 5 decembrie 2019, 21:46 | 2407

Ministrul spune una, realitatea este alta. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat aseară la un post de televiziune că Oleg Sternioală și-ar fi dat demisia din funcțiile de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Afirmația lui Nagacevschi este contrazisă de șeful Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, și de reprezentanții Parlamentului. Oleg Sternioală nu a fost de găsit pentru un comentariu.

Contactat telefonic de reporterul Jurnal TV, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, a spus că la CSM nu este înregistrată nicio cerere de demisie din partea judecătorului Oleg Sternioală.

Nici la Comisia Juridică a Parlamentului nu a fost înregistrată vreo cerere de eliberare din funcție din partea lui Oleg Sternioală, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a instituției, Liliana Anghel. Sternioală nu a fost de găsit pentru a comenta situația. Amintim că Oleg Sternioală este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. CSM i-a ridicat imunitatea, la solicitarea fostului procuror general interimar Dumitru Robu, pentru anchetarea și percheziționarea acestuia. Judecătorul a fost reținut pentru 72 de ore, dar mai apoi instanța de judecată a respins solicitarea procurorilor de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile. Acuzatorii de stat verifică din ce mijloace s-ar fi îmbogățit Sternioală și familia acestuia, care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă și din ce surse și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!