Protest față de Șor în Italia
Social 19 noiembrie 2018, 22:02 | 1599

Mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Italia au participat ieri la trei acțiuni de protest, organizate concomitent în orașele Torino, Padova și Mestre, de lângă Veneția. Oamenii au manifestat, în mod special, împotriva concertelor inițiate de Ilan Șor pentru diasporă. Încercarea regimului de a corupe alegătorii de peste hotare în preajma alegerilor parlamentare nu va trece, au spus protestatarii, care au adoptat și o rezoluție cu privire la situația din Republica Moldova.

Protestatarii au adoptat o rezoluție privind actuala guvernare de la Chișinău.

Protestatarii au remarcat comportamentul polițiștilor italieni, care au monitorizat manifestația. Pentru că aceasta se desfășura pașnic, ofițerii și-au scos căștile de protecție și și-au pus beretele.

La concertul organizat de Ilan Șor în orașul Torino au cântat Gheorghe Țopa și Anastasia Lazariuc. În timpul evenimentului, un spectator l-a numit pe primarul de Orhei ”criminal”.

La sfârșitul lunii octombrie, într-o situație similară s-a pomenit primărița de la Jora de Mijloc, Marina Tauber, vicepreședinte al Partidului Șor. Într-o replică plasată pe facebook, reprezentanții formațiunii respective au scris că manifestațiile din Italia sunt acțiuni politice, puse la cale de către liderii partidelor de opoziție din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie