Image-Description
Plahotniuc, anchetat de un procuror care a instumentat dosarul Platon, iar avocat este un fost ministru al Justiției
Politic 8 octombrie 2019, 13:42 | 3181

Procurorul care instrumentează cazul fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari, a instrumentat cel de-al doilea dosar al controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Este vorba de Alexandru Cernei, care, prin Ordinul procurorului general al Republicii Moldova din 25 septembrie 2014, a fost numit în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție, după ce Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat în calitate de câștigător al concursului cu conferirea gradului de clasificare jurist de rangul al III-lea, scrie Cotidianul.md

Cernei a instrumentat cel de-al doilea dosar al controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, în care a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta a primit și o amendă de 300.000 de lei.

În același timp, Vladimir Plahotniuc va fi reprezentat în fața justiției de Casa de avocatură „Efrim, Roșca și Asociații”, unul dintre fondatorii căreia este fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim. Acesta a confirmat pentru TV8 că avocații fostului lider al PDM au primit informația de la Procuratura Anticorupție și se vor prezenta pentru clarificări, în termenul stabilit.

Amintim că Procuratura Anticorupție l-a citat pe Vladimir Plahotniuc pentru audieri, mâine, 9 octombrie, la ora 10:00. Acesta are calitate de bănuit într-un dosar pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Vladimir Plahotniuc figurează deja în mai multe dosare deschise în Rusia și România, pentru trafic de droguri, spălare de bani și tentativă de omor. El a părăsit Republica Moldova la 8 iunie, imediat după ce PDM a anunțat că renunță la guvernare. În prezent nu se știe exact locul aflării acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!