Protest la Parlament și Procuratură
Social 23 mai 2018, 19:56 | 5147

David Davitean, condamnat de prima instanță la 16 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni grave, își va afla mâine sentința definitivă. În semn de protest, mama acestuia, Venera Gasparean, a pichetat astăzi Procuratura Generală și Parlamentul.

Cu Venera Gasparean a vorbit un angajat al Procuraturii, care i-a spus că procurorul general e lipsă, dar poate fi programată în altă zi. Acesta afirmă că procuratura în niciun fel nu poate face presiuni asupra instanțelor de judecată.

Venera Gasparean a refuzat propunerea, deoarece într-un an și 7 luni de când scrie plângeri despre abaterile procurorilor și cere să fie primită în audiență, nu a primit niciun răspuns de la procurorul general.

Avocatul familiei consideră că eliberarea din închisoare a lui David Davitean este singura decizie legală, pe care o pot lua judecătorii de Curtea de Apel.

Precizăm că în luna iunie trecut, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, printre care jaf și tâlhărie în proporții deosebit de mari. Dosarul este examinat la Curtea de Apel, iar pe 24 mai, Davitean urmează să-și primească sentința. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie