Noi detalii în ancheta fostului spion rus
Externe 8 martie 2018, 18:26 | 2346

Fostul agent rus de spionaj Serghei Skripal și fiica sa au fost otrăviți cu un gaz neurotoxic. Pare a fi o tentativă de asasinare, anunță poliția britanică, precizând că unul dintre primii ofițeri, care a ajuns la fața locului, se află și el în stare critică.

Poliția britanică a identificat substanța toxică, la care au fost expuși fostul spion rus Serghei Skripal și fiica acestuia. Este vorba despre un gaz, denumirea căruia este ținută în secret. Se știe doar că acesta atacă sistemul nervos.

Cei doi continuă să fie în stare critică la spital. Îngrijiri medicale primește și primul polițist, care a ajuns la fața locului și care i-a găsit inconștienți pe Serghei Skripal și fiica sa, pe o bancă dintr-un centru comercial din capitala Regatului Unit. Skripal, fost colonel în cadrul serviciilor secrete din Rusia, a fost condamnat în 2006 la 13 ani de închisoare, pentru că a făcut spionaj în favoarea Marii Britanii. În urma unui schimb de spioni între SUA și Rusia, în 2010, el a primit azil în Marea Britanie.

Deși Moscova neagă orice implicare în acest caz, Londra bănuiește că este vorba de o nouă operaţiune a Kremlinului pe teritoriul Marii Britanii. Investigația este coordonată de Direcţia pentru combaterea terorismului, la care contribuie și serviciile britanice de informaţii. 

Opinia ta contează. Comentează!