Guvernul a aprobat astăzi cererile de demisie a secretarilor de stat de la mai multe ministere
Politic 19 noiembrie 2019, 20:19 | 1660

In prima sa sedinta, Guvernul Chicu a aprobat cererile de demisie depuse de secretarii de stat de la mai multe ministere. In locul lor, la propunerea ministrilor, au fost numite persoane noi. Liliana Iaconi a fost desemnata secretar general al Guvernului, dupa ce Andrei Spanu si-a dat demisia.

La Ministerul Finanțelor a fost numit un alt secretar general, dar și trei noi secretari de stat. Aceeași situație se atestă și la Ministerul Economiei și Infrastructurii, și la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unde au fost numiți câte trei secretari de stat. Câte doi secretari de stat au fost numiți la Ministerul Justiției și la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, și unul - la Ministerul de Interne. Fostul prim-ministru Maia Sandu susține că ”numirile la grămadă” reconfirmă faptul că șefii de la PD și PSRM puneau la cale de multă vreme demiterea Guvernului Sandu, deoarece și corupții din PD, și corupții din PSRM s-au speriat de o justiție adevărată.

Șeful secției protocol și comunicare din cadrul Președinției, Carmena Lupei, nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta afirmațiile fostului premier, iar Vladimir Plahotniuc este inabordabil. 

Opinia ta contează. Comentează!