Image-Description
Alexandru Slusari: În Primăria Chișinău lucrează la turații maxime doar persoanele implicate în realizarea schemelor obscure
Politic 4 septembrie 2018, 13:10 | 2112

Capitala este paralizată de reparația mai multor tronsoane de străzi și este sugrumată cu multiple construcții nejustificate, iar ambuteiajele sunt infernale. În Republica Moldova tot timpul există loc pentru mai rău. Haosul incompetenței lui Chirtoacă este substituit cu haosul coordonat de Plahotniuc, cu acordul tacit al vasalilor docili din PSRM. În primărie lucrează la turații maxime doar persoanele implicate în realizarea schemelor obscure. Declarațiile au fost făcute de către vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

În context, vicepreședintele Platformei DA spune că „este mai mult decât clar de ce Plahotniuc a invalidat alegerile. Andrei Năstase ar fi oprit acest dezmăț în primărie în prima săptămână de mandat. Iar toată capitala ar fi fost eliberată complet de controlul mafiei într-un singur an”.

„Primarul-interimar, după contribuția sa semnificativă la evacuarea protestatarilor pe 27 august, a plecat în concediul „binemeritat”. La gospodărie a rămas Nistor Grozavu, un individ după care demult plânge cu lacrimi de sânge închisoarea. Nici Ruslan Codreanu și niciunul din consilierii municipali, inclusiv cei 19 socialiști, nu au cerut demisia reprezentantului mafiei imobiliare, care activează sub umbrela lui Plahotniuc. Nimeni nici măcar nu încearcă să propună crearea unei comisii, care ar fi verificat procedura eliberării documentelor permisive pentru demolări și construcții cel puțin pentru ultimii doi ani. Deși Andrei Năstase cu echipa au demonstrat cu lux de amănunte multiplele încălcări juridice ale lui Grozavu în procesul eliberării certificatelor de urbanism și autorizațiilor de desființare,construcție (Gaudeamus, Bogdan Voevod, 1, Belinschii, 4 etc.)”, a adăugat Alexandru Slusari.

Mai mult, vicepreședintele Platformei DA a menționat că Consiliul Municipal nu a rezolvat problema terenului aferent cafenelei Guguță.

„După protestul din iulie, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi. Însă a doua zi marea majoritate a consilierilor n-au venit la ședință. În componență deplină a abandonat ședința fracțiunea PSRM. În cele din urmă, în orice zi este posibilă demolarea cafenelei, păzite doar de un grup de tineri curajoși și creativi, care în permanență sunt supuși hărțuirii din partea guvernării”, a explicat Alexandru Slusari.

„Proiectele externe de modernizare a capitalei sunt stopate sau se implementează cu întârziere uriașă. Socialiștii se ocupă cu PR ieftin și încearcă să arunce locuitorilor municipiului niște fărâmituri electorale. Ei au uitat repede de promisiunile privind inventarierea patrimoniului municipal, înregistrarea tuturor terenurilor și clădirilor, lupta cu mafia imobiliară, înstrăinarea terenurilor exclusiv în baza licitațiilor. În scurt timp realizarea acestor măsuri ar fi putut să dubleze bugetul municipal”, a punctat vicepreședintele Platformei DA

Opinia ta contează. Comentează!