Zuckerberg, audiat la Bruxelles
Externe 23 mai 2018, 17:24 | 1732

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat în Parlamentul European. Tânărul magnat a oferit din nou explicații privind sustragerea datelor, de către Cambridge Analytica, a peste 87 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare. Zuckerberg și-a prezentat scuze, la fel cum a făcut-o şi în faţa congresmenilor americani, pentru lacunele companiei sale în protejarea datelor utilizatorilor.

Audierea de la Bruxelles s-a derulat în faţa unui public restrâns, dar în cele din urmă a fost difuzată în direct pe internet, sub presiunea mai multor formaţiuni politice.

Mark Zuckerberg a declarat că acum una dintre priorităţile de top ale companiei este de a împiedica intervenţiile în desfăşurarea alegerilor, care urmează să aibă loc în Europa. El a mai spus, între altele, că reglementarea internetului este inevitabilă, dar este important ca aceasta să fie stabilită corect, pentru a nu împiedica dezvoltarea. Totodată, a menţionat că începând din 25 mai, este posibil ca Facebook să respecte în totalitate noul Regulament General privind Protecţia Datelor, act care fixează un nou standard general pentru protecţia datelor consumatorilor. Răspunsurile magnatului american nu i-au mulţumit însă pe unii dintre europarlamentari. Ei au declarat că Zuckerberg a răspuns selectiv și că timpul avut la dispoziție pentru audiere a fost prea puțin.

Precizăm că luna trecută, Zuckerberg a fost audiat și în Senatul Statelor Unite, ca urmare a izbucnirii scandalului Cambridge Analytica. Și atunci, el şi-a prezentat scuze pentru că a permis sustragerea datelor de la milioane de utilizatori Facebook şi folosirea lor în scopuri politice. Zuckerberg şi-a asumat răspunderea pentru erorile comise şi a promis că va lua măsuri pentru a evita astfel de nereguli.

Opinia ta contează. Comentează!