Image-Description
Premierul Ion Chicu pleacă la Moscova
Politic 18 noiembrie 2019, 12:25 | 2376

Abia instalat în funcție, noul premier, Ion Chicu, a anunțat că va efectua, chiar în această săptămână, o vizită la Moscova. El a declarat, într-o conferință de presă că o vizită a prim-ministrului Republicii Moldova în Rusia a fost agreată de mult timp, însă nu s-a produs.

Ion Chicu s-a arătat nedumerit de ce predecesoarea sa, Maia Sandu, a ezitat să facă această vizită.

„Din motive neînțelese pentru mine, așa și nu a avut loc, deși relațiile economice cu Federația Rusă sunt foarte importante pentru Republica Moldova și deși s-a acumulat un număr mare de probleme critice care sunt pe agendă. Și aici amintesc despre problema transportatorilor. Exportul produselor agroalimentare este literalmente blocat. Aici vorbim și despre aprovizionare cu gaze a Republicii Moldova”, susține premierul.

De asemenea, el a comunicat că pe 22 noiembrie va participa la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții, care va avea loc la Londra.

„Voi merge acolo pentru a discuta, inclusiv cu prim-miniștrii din țările vecine, despre intensificarea relațiilor. Bineînțeles, voi discuta cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în privința sporirii finanțărilor pentru proiecte de infrastructură etc.”, a adăugat Ion Chicu.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, fostul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, declara că preconizează o vizită de lucru la Moscova, împreună cu Maia Sandu. În cadrul acestei vizitei, Brînzan dorea să propună anularea sistemului de autorizații pentru transportatori, problemă care, potrivit lui, ar fi fost creată de fosta guvernare, atunci când autoritățile de la Chișinău au fost cele care cerut, în decembrie 2015, introducerea unor cote pentru transportarea de mărfuri în Federația Rusă.

Opinia ta contează. Comentează!