Image-Description
Scandal uriaș de spălare de bani în Estonia: Angajați ai unei bănci, ARESTAȚI pentru tranzacții de 200 de miliarde de euro
Externe 19 decembrie 2018, 16:10 | 1751

Estonia a făcut primele arestări în unul dintre cele mai mari scandaluri de spălare de bani din istoria Danske Bank, reținând 10 foști angajați ai sucursalei estoniene a băncii daneze. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de procurorul general al țării.

Autoritățile din Danemarca, Estonia, Marea Britanie și Statele Unite investighează plăți în valoare totală de 200 miliarde de euro (229 miliarde de dolari) efectuate prin sucursala estoniană a băncii daneze între 2007 și 2015.

„Șase persoane au fost reținute de poliție marți și alte patru în dimineața zilei de miercuri”, a declarat procurorul estonian.

„Există un motiv pentru a-i bănui că au transferat cu bună știință banii clienților care erau anchetaţi pentru spălare de bani”, se arată în declarație.

Danske a anunţat într-un raport publicat în septembrie că a reclamat opt ​​foști angajați la poliția estoniană. Potrivit raportului, în total 42 de angajați și agenți au fost considerați implicați în activități suspecte, scrie Mediafax.

Opinia ta contează. Comentează!