Test de rezistență la foc
Social 22 martie 2018, 16:07 | 1201

Au fost învățați cum să facă față unor temperaturi de până la 900 de grade Celsius. În aceste condiții au fost instruiți 15 angajați ai Detaşamentului Salvatori şi pompieri din sectorul Râşcani al capitalei, care au trecut astfel testul de rezistenţă la foc.

Antrenamentele au avut loc în așa-numita „cameră de fum” de la Centrul Republican de Instruire. Pompierii au fost învățați cum trebuie să intervină în situații periculoase și în condiţii nocive. Programul de instruire a salvatorilor s-a desfășurat în două etape. În prima fază au stins un incendiu, iar în cea de-a doua au trebuit să reziste la temperaturi de 800 - 900 de grade Celsius.

Scopul instruirilor practice este de a ridica nivelul de performanță în lichidarea incendiilor, dar și de a depăși bariera psihologică de intervenție în condiții extreme.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are peste 2.000 de angajați. 70 la sută dintre ei reprezintă efectivul de trupă. Acești oameni muncesc zilnic în condiții extreme. Statisticile oficiale mai arată că, anual, în Republica Moldova se produc peste 1.600 de incendii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie