Inga Grigoriu, hărţuită la Sângera
Politic 21 februarie 2019, 20:05 | 1917

Campania electorală atinge cote maxime de tensiune. Vicepreședinta Platformei DA Inga Grigoriu, candidată a Blocului ACUM Platforma DA şi PAS, a publicat imagini video, în care se vede cum este insultată. Inga Grigoriu precizează că incidentul a avut loc în centrul oraşului Sângera, unde a fost înconjurată brusc de către indivizi agresivi, înainte de o întâlnire electorală. Unul dintre inși ar fi Mihai Toderaşcu, un susținător al deputatului PD Constantin Ţuţu.

Inga Grigoriu urma să aibă la Sângera o întâlnire cu alegătorii săi, dar evenimentul a fost compromis. Candidatul transmite un semnal de alarmă.

Inga Grigoriu atrage atenţia că se simte ameninţată deoarece tinerii cu pricina ştiu totul despre viaţa ei cotidiană, unde se deplasează, unde locuişte ea şi unde locuiesc părinţii ei.

Cel care a insultat-o pe Inga Grigoriu este Mihai Toderaşcu, un susţinător convins al deputatului PD Constantin Ţuţu. Cel puţin două dintre pozele acestuia plasate pe facebook sunt marcate cu mesajul "Votez Constantin Ţuţu". În multe dintre activităţile de campanie ale deputatului Țuțu în circumscripţia 33 este etichetat şi Mihai Toderaşcu, care a distribuit pe facebook programul electoral al lui Ţuţu. Inga Grigoriu a depus o plângere la Secția de Poliţie Sângera, în care anunță despre intimidarea unui concurent electoral.

Inga Grigoriu a transmis un mesaj și instituțiilor de drept din Republica Moldova.

Inspectoratul General de Poliţie a difuzat un comunicat de presă, în care anunţă că "în privinţa cazului înregistrat ce vizează incidentul din oraşul Sângera, organul constatator a întocmit în privința cetățenilor T.M și I.V. câte un proces-verbal cu privire la contravenţie în baza art. 354, Cod Contravenţional (Huliganism nu prea grav), cu aplicarea sancțiunii sub formă de amendă în mărime de 10 unități convenționale. Contactat telefonic pentru o reacţie, şeful staffului electoral al Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a spus că acuzaţiile Ingăi Grigoriu sunt speculaţii şi că "anumite partide politice încearcă să tensioneze atmosfera înainte de alegeri, devenind din ce în mai inventive".

Opinia ta contează. Comentează!