O instanța din Florida a decis că tânărul care a ucis 17 oameni, copii și adulți, într-un liceu din Parkland, va sta după gratii fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

Atacatorul, fost elev al liceului în care a deschis focul, făcea parte dintr-o grupare rasistă. S-a mai constatat că, anterior, el își anunțase pe rețelele de socializare intenția de a comite un atac armat, iar amenințările sale intraseră în vizorul autorităților, dar acestea nu au reuşit să-l identifice.

Atacatorul Nikolas Cruz se trata de depresie. Îşi pierduse tatăl adoptiv în 2005, iar mama adoptivă a murit anul trecut. Tot atunci, și-a cumpărat legal o puşcă semiautomată, cu care a comis masacrul. Acest lucru a readus în atenție problema armelor, iar oamenii cer înăsprirea legii.

La rândul său, preşedintele american, Donald Trump, s-a referit mai mult la tratamentul pacienţilor cu tulburări psihice, încercând să evite astfel dezbaterea despre armele deţinute de către locuitorii Statelor Unite.

Oraşul Parkland, unde a fost comis atacul sângeros, o localitate cu oameni înstăriți, în apropiere de Miami, a fost declarat recent cel mai sigur loc din întregul stat Florida. Carnagiul de la liceu este unul dintre cele mai grave atacuri armate comise din 2012 până acum în Statele Unite.