Au cerut demisia membrilor CEC
Social 16 ianuarie 2019, 15:59 | 1392

”Comisia Electorală Centrală se comportă ca un prieten al Partidului Democrat!” Asta spun reprezentanții comunității „Occupy Guguță”, care au manifestat astăzi în fața instituției cu o singură cerință - demisia in corpore a membrilor CEC. În opinia protestatarilor, acestora din urmă nu le pasă de cetățeni și nu au niciun interes de a organiza alegeri libere și corecte.

Membrii comunității ”Occupy Guguță” sunt convinși că autoritatea electorală a sabotat sistematic procesele democratice în Republica Moldova.

Evenimentul a fost marcat prin prezența unui membru cunoscut al Comisiei Electorale Centrale - Iurie Ciocan, fost șef al acesteia.

Membrii comunității ”Occupy Guguță” au venit la manifestație cu pancarte, pe care se vedea scris ”Corupție, Eschivări și Cumetrism”, care ar semnifica cuvintele derivate de la abrevierea CEC. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, nu ne-a răspuns la apel, pentru a beneficia de dreptul la replică. Mai receptiv s-a dovedit a fi purtătorul de cuvânt al instituției, Corneliu Pasat.

Acum o lună, comunitatea ”Occupy Guguță” a manifestat la sediul Partidului Democrat, acuzându-i pe politicieni că au venituri nedeclarate. Niciun reprezentant al formațiunii nu a comentat situația.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie