Năstase, discuții cu ambasadorul Ioniță
Politic 9 martie 2018, 17:24 | 1404

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Discuția a avut loc la sediul formațiunii, iar printre subiectele abordate s-au numărat monopolul de pe piața audiovizualului, fenomenul știrilor false, rolul sondajelor într-un stat capturat, dar și relațiile dintre cele două țări.

Potrivit comunicatului de presă al Platformei Demnitate și Adevăr, ambasadorul României a vorbit despre disponibilitatea autorităților de la București de a finaliza construcţia gazoductului Iaşi - Ungheni, despre viziunea țării sale asupra așa-numitului „dosar european” al Republicii Moldova și despre intenția de a organiza o ședință comună a celor două guverne de la București și Chișinău. „Pe lângă strategia generală de susținere a Republicii Moldova pe calea integrării europene, dorim să implementăm proiecte pentru cetățeni, în beneficiul lor”, a menționat Daniel Ioniță.

Andrei Năstase a ținut să sublinieze rolul important al României în ceea ce privește aspirațiile proeuropene ale Republicii Moldova, dar și în evoluțiile politice de la Chișinău. S-a referit și la riscurile schimbării sistemului de vot.

Liderul formațiunii s-a referit și la strategia Platformei Demnitate și Adevăr pentru alegerile locale și parlamentare, subliniind rolul important pe care îl va juca în acest context blocul forțelor emergente proeuropene, antioligarhice. „Avem nevoie de o societate unită. Fără consolidare suntem vulnerabili, de aceea e necesar să realizăm o alianță de lungă durată cu PAS și cu exponenți ai altor forțe civice și politice de aceeași orientare democratică”, susține Năstase.

Potrivit comunicatului, la finalul întrevederii, ambasadorul Daniel Ioniță a dat asigurări că rămâne interesat de evaluările asupra situației din Republica Moldova, făcute de către președintele Platformei Demnitate și Adevăr, și că va apela la ele.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie