Explozie într-o mină din Cehia
Externe 21 decembrie 2018, 20:14 | 988

Explozie puternică într-o mină de cărbune din Cehia. Cel puţin 13 muncitori au murit, iar alţi câţiva au fost răniţi. Autoritățile locale au anunțat că este vorba despre cel mai grav accident produs în subteran în ultimele trei decenii. Duminică va fi zi de doliu naţional în Cehia.

Deflagrația s-a produs la o adâncime de 880 de metri, într-o mină de cărbune din orașul Karvina, situat în estul Cehiei, la frontieră cu Polonia. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de salvatori, care au scos victimele din subteran.

După explozie, în mină a izbucnit un incendiu. Autoritățile au anunțat că stingerea flăcărilor ar putea dura chiar și câteva zile. Deocamdată nu a fost stabilită cauza deflagrației. Presa locală scrie că majoritatea muncitorilor decedați erau originari din Polonia. Accidentul de muncă de la Karvina a fost calificat deja drept cea mai gravă catastrofă produsă într-o mină din Cehia după tragedia din anul 1990, produsă tot în subteran, în acelaşi oraş. Atunci, 30 de oameni au murit în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz metan.

Opinia ta contează. Comentează!