O nouă seară de proteste în România
Externe 22 iunie 2018, 20:07 | 2134

Fierbe toată România. Pentru a doua seară la rând, zeci de mii de manifestanți din întreaga țară și-au dat întâlnire în stradă, acolo unde au continuat să-și strige nemulțumirile față de controversatele modificări ale codului penal și față de actuala guvernare. Totodată, mulțimea a salutat condamnarea cu executare primită de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu.

Aproape șapte mii de oameni s-au adunat aseară din nou, în Piața Victoriei de la București, după protestul de miercuri. Lumea a continuat să-și manifeste nemulțumirea față de modificările, pe care parlamentarii le-au făcut la Codul de Procedură Penală, dar și față de actuala guvernare.

În timp ce oamenii protestau în stradă, a fost anunțată și sentința pentru șeful PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive, în care este acuzat pentru fapte de corupție. La aflarea hotărârii magistraților de la Instanţa Supremă, manifestanții au aplaudat, apoi au aprins tradițional piața cu luminile telefoanelor mobile.

Protestatarii au cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Printre manifestanți s-a numărat și scriitorul Mircea Cărtărescu. Protestele față de coaliţia de guvernare PSD-ALDE au continuat şi în oraşe, iar o scandare comună a fost solicitarea de demisie a lui Dragnea.

Clujenii au ieșit în stradă pentru a treia zi la rând.

Proteste similare s-au derulat și la Iași, Timișoara sau Brașov. Oamenii susţin că vor continua protestele şi în zilele următoare.

Opinia ta contează. Comentează!