Cripto-afacerea separatiștilor, start
Politic 9 martie 2018, 19:45 | 2501

Aşa-numitul conflict transnistrean demult s-a transformat într-un business, iar Uniunea Europeană va tăia, pas cu pas, toate legăturile cu Republica Moldova, care va deveni un ghetou. Sunt opiniile exprimate de invitaţii emisiunii "60 de minute", în cadrul căreia a fost difuzată o investigaţie realizată de Jurnal TV privind modul în care regimul de la Tiraspol a şi purces la crearea criptovalutei, sub ochii autorităţilor de la Chişinău.

Luat la întrebări de către reporterul Jurnal TV, şeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova se face că plouă. Răspunsul lui s-a redus la un simplu "nu ştiu".

În investigaţia realizată de JurnalTV se arată că marea problemă constă în faptul că separatiştii de la Tiraspol nu plătesc nimic pentru consumul uriaş de curent necesar la producerea criptovalutei. În schimb, datoria Moldovagaz faţă de Gazprom creşte constant.

În urma difuzării acestei investigaţii, autorităţile ar trebui să deschidă imediat un dosar penal şi să răspundă la mai multe întrebări, consideră realizatorul emisiunii, Vasile Năstase.

Vasile Năstase i-a întrebat pe invitaţii emsiunii cum ar trebui să reacţioneze partenerii externi ai Republicii Moldova la asemenea mostre de susţinere a separatismului.

La o săptămână de la difuzarea investigaţiei privind criptovaluta transnistreană, autorităţile Republicii Moldova n-au reacţionat în niciun fel.

Opinia ta contează. Comentează!