Europa, în inima Chișinăului
Cultură 14 mai 2018, 20:12 | 2100

La Chișinău, Ziua Europei a fost sărbătorită tradițional în Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Evenimentul, organizat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, a reunit o mulțime de oameni. Timp de două zile, locuitorii orașului au putut descoperi valorile și tradițiile europene, și nu în ultimul rând, cultura culinară a vechiului continent.

Noua ediție a Orășelului European din inima Chișinăului a fost deschisă oficial sâmbătă, de către ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. În discursul său, diplomatul a reiterat sprijinul țărilor membre pentru Republica Moldova.

Timp de două zile, locuitorii orașului au putut descoperi valorile și tradițiile europene, și nu în ultimul rând, cultura culinară a Europei. Pentru asta, ambasadele țărilor membre ale Uniunii Europene și ale statelor partenere au organizat standuri speciale cu mâncare tradițională din țările din care fac parte.

Sute de oameni au intrat în Orășelul European, atât pentru a se delecta cu bucatele europene, dar și pentru a afla informații despre proiectele Uniunii în Republica Moldova.

Despre importanța unor asemenea evenimente vorbesc și ambasadorii statelor comunitare.

Evenimentul a continuat cu o serie de activități culturale - proiectarea mai multor filme, dar și concerte. Caravana europeană include orașele Drochia, Ungheni, Hîncești, Comrat, Băți, Soroca și Cahul.

Opinia ta contează. Comentează!