Iohannis respinge revocarea lui Kovesi
Externe 17 aprilie 2018, 16:24 | 2278

Laura Corduţa Kovesi rămâne în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România! Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea formulată acum două luni de către ministrul român al Justiției, Tudorel Toader. Acesta a declarat că va sesiza Curtea Constituțională.

În februarie, ministrul român al Justiției, Tudorel Toader, a întocmit un raport de revocare a șefei DNA, în care a adus un șir de critici la adresa Laurei Codruța Kovesi. Printre acestea se numără faptul că procurorul-șef ar fi încercat să obțină cu orice preț condamnări și că ar fi avut un comportament excesiv de autoritar. Iohannis a contestat în totalitate raportul lui Toader și a spus că unele dintre argumentele acestuia nu sunt pertinente.

Tudorel Toader a declarat că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul președintelui de a o demite din funcție pe procurorului șef al DNA. Propunerea de revocare a lui Kovesi a fost varianta preferată de liderii PSD-ALDE. Atunci, șeful statului român a avut o poziție similară ca și cea de acum și declara că nu vede motive de demisia a șefei DNA. La rândul său, Laura Codruţa Kovesi susținea și ea că nu are niciun motiv să îşi dea demisia și că este vorba despre „un festival disperat al inculpaţilor”.

Opinia ta contează. Comentează!