Numiri fără concurs la instituții de stat
Politic 11 decembrie 2019, 21:07 | 2054

Guvernul a modificat astazi statutul mai multor institutii subordonate si modul in care vor fi numiti directorii lor. Printre structurile vizate sunt: Agentia Servicii Publice, Agentia de Guvernare Electronica, Serviciul Tehnologia Informatiei, Fondul de Investitii Sociale din Moldova si Agentia Moldpres. Unii reprezentanti ai opozitiei au criticat modificarea, afirmand ca astfel se deschide calea pentru „targuri politice” si numiri in functie fara concurs.

În timp ce Guverul își justificată decizia prin necesitatea de raţionalizare a structurii administraţiei publice centrale, deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco afirmă că derapajele majorității PSRM-PD iau amploare.

L-am întrebat pe prim-ministrul Ion Chicu cum comentează declarațiile lui Litvinenco și dacă Guvernul chiar intenționează să anuleze concursurile la instituțiile subordonate.

Amintim că ieri a fost numit, fără concurs, noul director al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Este vorba despre Vitalie Zaharia, fost director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova. Firma controlată de Zaharia a câștigat, de-a lungul anilor, aproape 100 de contracte cu statul, de peste 42 de milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!