Tauber și Apostolova, fără imunitate
Politic 16 septembrie 2019, 22:19 | 2284

Deputatele Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute astăzi de către ofițerii CNA în municipiul Orhei. S-a întâmplat după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat în ședința Parlamentului ridicarea imunității pentru reținerea, arestarea, efectuarea unor percheziții şi trimiterea în judecată a celor două deputate.

Anunțul despre solicitarea procurorului general interimar a fost făcut de către președintele Legislativului Zinaida Greceanâi. Ulterior, președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, le-a invitat pe cele două deputate la comisia de profil pentru a discuta despre acuzațiile care li se aduc, iar Parlamentul a luat o pauză pentru a examina cererea lui Dumitru Robu. Între timp, membrii fracţiunii Partidului Şor au părăsit şedinţa de plen a Legislativului, anunţând că o fac în semn de protest şi că solicitarea procurorului general interimar ar fi o răfuială politică.

Iar președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, a făcut un apel către forțele de ordine.

Ulterior, procurorul general interimar a prezentat în Parlament cerea de ridicare a imunității parlamentare a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Procurorul general interimar a mai declarat că în timpul apropiat, toate persoanele care au fost implicate în frauda bancară vor fi deferite justiției. Deputații din Partidul Democrat au criticat solicitarea procurorului general interimar și au spus că ”nu doresc ca să fie trași la răspundere țapi ispășitori”. Chiar și așa, 56 de deputați au votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova. 

Opinia ta contează. Comentează!