Năstase, discuții cu șeful delegației UE
Politic 20 martie 2018, 20:07 | 1697

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Cu acest prilej, Andrei Năstase a subliniat că în cazul în care va câștiga alegerile din Chișinău, va discuta cu ambasadorul european despre perspectivele unei colaborări cât mai eficiente între Delegația UE și viitoarea administrație municipală.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei Demnitate și Adevăr, șeful Delegației Uniunii Europene a menționat așteptările pe care oficialii de la Bruxelles le au în ceea ce privește progresul, care trebuie făcut de către autoritățile Republicii Moldova în atingerea standardelor europene. Scopul acestora trebuie să fie unul: să dea cetățenilor o mai înaltă calitate a vieții și să ofere mediului de afaceri de aici toată deschiderea spre Europa. Declarațiile au fost făcute în contextul recentei reuniuni a miniştrilor de Externe din spaţiul comunitar, care au adoptat un document cu mai multe concluzii referitor la Republica Moldova. La rândul său, președintele Platformei DA a reamintit preocuparea sa și a formațiunii pe care o conduce pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

În același timp, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a reafirmat poziția formațiunii sale de a nu colabora cu șeful Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, menționând că Platforma DA nu s-a conformat ideii de sistem mixt adoptat de către binomul Plahotniuc-Dodon, că sprijină societatea civilă în demersul ei de schimbare a sistemului electoral și insistă în continuare pe necesitatea implementării celor 5 D ai Programului de țară al Platformei DA: detenebrizare, deoffshorizare, democratizare, debirocratizare și descentralizare. Asta chiar dacă presiunea asupra activiștilor Platformei DA din partea puterii a atins cote incalificabile, se mai arată în comunicat. În context, ambasadorul Peter Michalko a declarat că acest fenomen de presiune asupra oamenilor există și că în secolul 21 nu are ce căuta practica persecuțiilor politice, intimidarea prin dosare penale, ci trebuie să existe o cultură politică de calitate. Un alt subiect abordat a fost cel al alegerilor locale din Chișinău, în cadrul cărora Platforma Demnitate și Adevăr l-a propus în calitate de candidat pe Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!