O cale pentru încrederea reciprocă
Economic 22 noiembrie 2018, 14:06 | 1330

O simplă sfoară pentru legatul viței de vie și legumelor ar putea să-l facă om bogat. Un tânăr antreprenor din Tiraspol a fost inclus în programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, sprijinit de Uniunea Europeană. Tot ce produce acum întreprinderea lui Andrei Climenco se vinde în piețele din stânga Nistrului. Printre clienți sunt mari producători de struguri.

Ca să obțină finanțarea de care avea nevoie, Andrei Climenco a participat la un concurs pentru tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, anunțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Cu banii obținuți, 9 mii 350 de euro, a procurat materia primă și utilajele. Cu eforturi proprii a reparat și modernizat câteva strunguri, la care muncesc cinci angajați.

Andrei Climenco este unul dintre cei peste 70 de tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru, care au obținut granturi europene în valoare de până la 13 mii 500 de euro, pentru a-și crea sau a dezvolta o afacere. Unul dintre scopurile proiectului PNUD este de a deschide punți de comunicare între tinerii antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru. Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” finanțat de Uniunea Europeană, presupune consolidarea încrederii reciproce a mediului de afaceri și reprezentanților societății civile.

Opinia ta contează. Comentează!