30 de morți în Italia
Externe 5 noiembrie 2018, 14:34 | 1415

Bilanțul deceselor cauzate de inundațiile masive, care au lovit Italia, a ajuns până la 30 de persoane, dintre care 12 sunt doar în Sicilia. Numărul victimelor ar putea crește, întrucât mai sunt încă oameni dispăruți. Cele mai mari pagube sunt înregistrate în regiunile Trentino și Veneto. Pierderile se ridică la un miliard de euro.

Ploile puternice, urmate de inundații și alunecări de teren au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale Italiei. Într-o comună din provincia Palermo, o viitură a luat viața a nouă persoane, toți membrii unei familii. Cadavrele acestora, printre care și trei copii, au fost descoperite grămadă, într-o casă. Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între un an şi 65 de ani. Rudele victimelor care au scăpat cu viață spun că petreceau o seară în familie, când apa a năvălit peste ei şi în scurt timp a ajuns până la tavan. S-au salvat doar un bărbat şi o fetiţă, care ieşiseră să cumpere dulciuri, şi o a treia persoană, care era în curte şi s-a agăţat de un copac. Autoritățile locale spun că locuinţa era construită ilegal, prea aproape de cursul de apă, şi a fost emis un ordin de demolare.

Ploile torenţiale care lovesc Italia de mai multe zile au doborât la pământ milioane de copaci şi au distrus drumuri. Mai multe persoane aflate în pericol au fost evacuate din calea râurilor revărsate. Unii oameni s-au urcat pe acoperiş şi au aşteptat pompierii, alţii au fugit în ultima clipă din faţa puhoaielor. Unele dintre cele mai grave pagube s-au înregistrat în regiunile de nord, Trentino şi Veneto. Furtunile au produs un dezastru evaluat la un miliard de euro. În vest deja nu se mai poate circula. Drumurile sunt blocate, iar căile ferate au fost închise.

Opinia ta contează. Comentează!