Jurnaliști, împiedicați să-și facă meseria
Social 23 octombrie 2018, 12:06 | 7752

Mai mulți reporteri, reprezentanți ai instituțiilor neafiliate puterii, au fost împiedicați să-și facă meseria ieri, în timpul manifestației organizate de Partidul Democrat. ONG-urile de media cer Procuraturii Generale să tragă la răspundere persoanele, care au încălcat legea și au îngrădit drepturile jurnaliștilor.

Înainte de începutul manifestației, reporterul de la AGORA.md, Anastasia Antoceanu, a încercat să obțină un comentariu de la șefii PD, dar calea i-a fost blocată.

Din imagini se vede cum reporterul a fost îndepărtat de către șeful Serviciului protecție și pază de stat, Anatolie Golea, și alți ofițeri de securitate, printre care și unii din echipa PD, din perimetrul în care se aflau Pavel Filip, Adrian Candu și Vlad Plahotniuc. , Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a urmărit momentul, în care jurnalista a fost alungată, fără a întreprinde nimic. Cavcaliuc nu a răspuns la telefon, pentru a comenta situația. Nu a fost lăsată să își exercite meseria nici jurnalista Viorica Tătaru de la Ziarul de Gardă. În urma contactului cu unul dintre reprezentanții trupelor de carabinieri, Viorica Tataru a rămas fără legitimația de presă.

S-a pomenit bruscat și Ștefan Grigoriță, reporter Radio Europa Liberă.

În semn de solidaritate, foto-jurnalistul Constantin Grigoriță a boicotat manifestația organizată de PD. Acesta o postat pe facebook mai multe fotografii fără conținut, precizând că așa vede el manifestația din centrul Chișinăului. Organizațiile neguvernamentale de media condamnă împiedicarea intenționată a activității jurnaliștilor de la mai multe instituții de presă în reflectarea mitingului Partidului Democrat. ONG -urile de media consideră inacceptabil un asemenea comportament arbitrar față de jurnaliști, solicitând Procuraturii Generale să să tragă la răspundere persoanele, care au încălcat legea și au îngrădit drepturile jurnaliștilor.

Opinia ta contează. Comentează!