Localităţi învăluite în nori de praf
Social 11 martie 2019, 17:42 | 984

Vântul care, potrivit meteorologilor, a depășit viteza de 80 de kilometri pe oră în multe localități ale republicii, i-a făcut pe martori să spună că nu au mai văzut așa ceva până acum. Ieri și astăzi, rafalele puternice au distrus acoperișuri și au smuls copaci, iar norii de praf au învăluit totul în jur, reducând drastic vizibilitatea. Unele imagini sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Totodată, principalul furnizor de curent anunță că există dificultăți în distribuția de energie electrică, iar un post vamal de tip debarcader și-a sistat activitatea pentru că vântul face imposibilă circulația pe Nistru.

O telespectatoare a postului nostru ne-a expediat imagini din care se vede cum vântul a luat pe sus acoperișul unei clădiri. Potrivit sursei, este vorba despre școala din satul Mândrești, raionul Telenești.

Nici la Fălești nu a fost mai bine. Pe reţelele de socializare au fost publicate imagini cu maşini care sunt practic înghiţite de norii uriaşi de praf. Unii localnici au spus că nu au mai văzut așa ceva până acum.

Și la Glodeni, rafalele de vânt au format nori de praf.

Vântul a smuls acoperișuri de pe case și întreprinderi, a doborât copaci întregi sau crengi și în alte localități ale republicii, printre care municipiile Bălți și Orhei, precum și satul Zăicana, raionul Criuleni. Potrivit informațiilor deținute de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, duminică, 23 de localităţi din opt raioane au rămas parţial fără energie electrică, dar în această dimineață. toate ar fi fost reconectate la curent. Pe de altă parte, principalul furnizor de curent anunță ASTĂZI că vântul puternic a cauzat dereglări în activitatea de distribuție a energiei electrice. Este vorba despre numeroase rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, defecțiuni în urma căderii peste ele a crengilor rupte, a copacilor și a altor obiecte purtate de rafalele de vânt. Potrivit datelor dispeceratului RED Union Fenosa, cele mai afectate de condițiile meteo dificile sunt raioanele Orhei, Telenești și Criuleni, unde s-au deconectat porțiuni de rețele locale de tensiune medie și joasă. Aceeași sursă spune că au fost înregistrate aproximativ 50 de avize privind rupturile de conductor, fiind afectată furnizarea energiei electrice către mai mulți consumatori, iar pentru remedierea situației au fost mobilizate 77 de echipe de intervenție operativă. Și postul vamal de tip debarcader Molovata și-a sistat temporar activitatea din cauza vântului puternic, ce a perturbat circulația pe râul Nistru. Vă amintim că, dacă sunteți martorii unor situații sau evenimente care pot deveni știre, nu ezitați să ne expediați imaginile la adresa: [email protected] sau pe pagina de Facebook a postului nostru de televiziune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie