Mandat pe numele avocatului lui Platon
Social 3 aprilie 2018, 20:30 | 4600

Pe numele lui Ion Crețu, avocatul lui Veaceslav Platon, a fost emis mandat de arestare, iar Curtea de Apel Chișinău a respins ieri recursul apărătorilor care au contestat hotărârea Judecătoriei Criuleni. Procurorul a solicitat aplicarea măsurii preventive după ce avocatul nu s-a prezentat la o ședință, fiind internat în spital. Avocații lui Crețu afirmă că regimul îl intimidează pe omul care îi developează pe adevărații făptuitori ai fraudei bancare.

Ion Crețu este cercetat pentru trafic de influență într-un dosar inițiat în 2014. Cauza penală este examinată de către Viorica Ursu de la Judecătoria Criuleni. Crețu a fost internat cu o zi înainte de a-i fi aplicat mandatul de arestare.

El a depus o cerere de amânare a ședinței și a precizat că certificatul medical îl va prezenta după externare. Cu toate acestea, procurorul Vitalie Galeru a cerut aplicarea arestului preventiv, iar judecătoarea a acceptat solicitarea. Astfel, apărătorii lui Crețu au ajuns la Curtea de Apel. Ei spun că decizia instanței de apel denotă o răfuială.

Un alt avocat al lui Crețu susține că totul ar fi din cauza că acesta este apărătorul lui Veaceslav Platon.

Procurorul de caz a refuzat să răspundă la întrebările reporterului Jurnal TV.

Am luat legătura și cu Ion Crețu. El afirmă că persecutările în privința sa au început după ce a realizat primul film privind furtul miliardului. Examinarea dosarului în privința lui Ion Crețu va continua pe 12 aprilie, la Judecătoria Criuleni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie