Afacerea „Mame Surogat”
Social 5 octombrie 2018, 19:38 | 4577

O schemă criminală, pusă la cale în Ucraina de către un grup de indivizi, printre care și cetățeni moldoveni, a fost scoasă la iveală. Este vorba despre fenomenul „mame surogat”. Cine sunt patronii afacerii, cine sunt femeile care se oferă să nască un copil pentru străini, cum sunt scoși nou-născuții din țară, aflăm din investigația unei echipe de jurnaliști, publicată de report.md.

În schema pusă la cale în Ucraina figurau și cetățeni moldoveni, afirmă procurorii.

Un figurant în dosarul penal deschis de procurorii Ucraineni pentru trafic cu nou-născuți este Albert Tochilovschi-Mann, proprietarul firmei BioTexCom, care de zeci de ani face comerț cu ovule și racolează femei pentru ca ulterior să devină mame surogate pentru clienții bogați din cele mai mari țări ale lumii.

Jurnaliștii de la report.md mai scriu că afacerea ilegală le-ar aduce profit de zeci de mii de euro proprietarului clinicii, dar și celor implicați în schemă, iar femeile care nășteau erau remunerate cu mult mai puțini bani decât li se promitea inițial.

Mama surogat din Ucraina care a vorbit cu jurnaliștii a decis să-și închirieze pântecul tot din cauza sărăciei, a lipsurilor. La fel au procedat și alte femei, iar în Republica Moldova site-urile specializate sunt pline cu anunțuri postate de moldovence dispuse să nască contra cost.

Investigația jurnalistică o puteți citi integral pe site-ul jurnal.md

Opinia ta contează. Comentează!