Image-Description
Ministerul Justiției anunță ANULAREA concursului de preselecția a candidatului la funcția de procuror general
Politic 6 noiembrie 2019, 09:54 | 2112

Rezultatele anunțate de comisia pentru preselecția candidatului la funcția de procuror general vor fi anulate, potrivit unui anunț făcut într-o conferință de presă de ministrul Justiției, Olesea Stamate.

„Analiza personală nu-mi permite să afirm că acest concurs a fost corect. Rezultatele au fost afectate de două vicii: obiectivitate și asigurarea integrității candidaților. Comisia nu a avut acces la o informație detaliată. Unele autorități au refuzat să ofere informația. Un membru al comisiei a apreciat disproporționat unii candidați, în raport cu alți candidați”, a declarat Stamate.

În cazul în care punctajul oferit de acel membru al comisiei este scos, în lista celor patru candidați ar intra Ștefan Gligor, a precizat Stamate.

„În acest context voi emite un ordin pentru anularea rezultatelor concursului”, a conchis ministrul Justiției.

Amintim că Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo au fost candidații la funcția de procuror general aleși de comisie.

Membrii Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General sunt: Olesea Stamate, ministrul justiției; Raisa Botezatu, fost judecător; James Hamilton, expert internațional în domeniul procuraturii; Sergiu Băieșu, doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova; Igor Boțan, director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă", reprezentant al societății civile; Petru Bobu, fost procuror, avocat.

Opinia ta contează. Comentează!