Procurorul Nadejda Barbălat ne-a spus doar că martorii sunt ”părți vătămate”.

Avocatul lui Constantin Manole afirmă că cel care a depus mărturii este un simplu angajat al băncii, în atribuțiile căruia intră verificarea documentelor înainte de a încheia un contract de gaj în vederea garantării restituirii unui împrumut.

Constantin Manole consideră că martorul Mihail Bodarev, șeful secției evaluare a gajurilor, ar fi admis mai multe ilegalități prin declarațiile sale.

Procurorii încearcă să caute o scuză ca să nu fie trași la răspundere pentru fabricarea dosarului, afirmă Manole.

Până acum au fost audiați patru din 19 martori ai acuzării.

Omul de afaceri Constantin Manole, care ar fi refuzat anterior să facă business cu anturajul lui Vladimir Plahotniuc, a fost arestat preventiv în luna martie 2017, fiind bănuit de evaziune fiscală. În data de 14 martie curent, la doar câteva minute de la eliberarea din penitenciar, el a fost reținut într-un alt dosar, suspectat că nu și-a îndeplinit obligațiile contactule după ce a luat un credit de la o bancă, fiind vorba de un credit de 30 de milioane de lei. Manole spune că și-a onorat obligațiile față de bancă. Suma de un milion de euro, despre care vorbesc procurorii, este una născocită, afirmă Constantin Manole. El figurează în trei dosare, pe care le consideră fabricate.