Conopidă: Ca şi alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C şi fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanţă chimică naturală numită sulforafan, care luptă împotriva cancerului, potrivit testelor de laborator efectuate la animale.

Sardine: Aceste peşti mici au o valoare nutriţională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi prea puţine alimente sunt la fel de bogate în vitamina B12 cum sunt. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina D, partenerul indispensabil al calciului pentru oase puternice şi sănătoase.

Sfeclă roşie: Aceste legume rădăcinoase frumos colorate nu au cea mai prietenoasă înfăţişare, par chiar dure, dar devin extrem de moi şi de dulci atunci când le găteşti. Sfecla este bogată în antioxidanţi, care protejează împotriva cancerului şi a altor boli cronice. În plus, sucul lor, care este bogat în nitraţi, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială şi a creşte fluxul de sânge către creier. Dacă faci sport la nivel profesionist, sfecla ar putea chiar ajuta la îmbunătăţirea performanţei.