Promo-LEX, raportul 4 de monitorizare
Politic 7 februarie 2019, 19:49 | 2311

Observatorii Promo-LEX sunt în continuare supuși intimidărilor şi hărţuiţi. Despre aceasta a anunțat directorul de program al asociației, Pavel Postica, în cadrul prezentării raportului nr. 4 al misiunii de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie. Experții au vorbit despre utilizarea resurselor administrative şi oferirea unor cadouri electorale.

Pavel Postica spune că a anunțat despre acest incident Serviciul de Informaţii şi Securitate, care a intervenit pentru a obţine probatoriul declaraţiilor Promo-LEX.

Dintre acestea, cele mai multe cazuri de utilizare le-ar fi admis Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor, cu câte 45 şi, respectiv, 33 de cazuri. Cele mai întâlnite incidente de acest fel s-au referit la implicarea bugetarilor în evenimente electorale, în timpul orelor de muncă şi în incinta instituţiilor de stat.

Purtătorii de cuvânt ai Partidului Democrat, PSRM şi Partidului Şor nu au fost de găsit pentru o reacţie. Cel de-al patrulea raport al misiunii de observare Promo-LEX a cuprins perioada 23 ianuarie - 5 februarie curent.

Opinia ta contează. Comentează!