Misiune de succes în Thailanda
Externe 9 iulie 2018, 20:09 | 1874

Opt din cei 12 copii blocaţi de două săptămâni într-o peșteră inundată din Thailanda au fost salvați. Băieții au fost scoși la suprafață cu ajutorul scafandrilor. Operațiunea, care se desfășoară de mai multe zile, a fost reluată în această dimineață, întrucât sunt prognozate precipitații abundente, care ar putea bloca complet galeria cu apă.

După mai multe zile de teroare și disperare, membrii grupului, blocat în peșteră de pe 23 iunie, au fost scoși la suprafață prin galeria de patru kilometri, în care unele porţiuni sunt surpate şi acoperite complet de ape.

Mai mulți medici şi echipaje de urgenţă i-au întâmpinat pe băieți la ieșirea din peșteră. Ulterior, ei au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la cel mai apropiat spital. Cei 12 băieți, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor de fotbal se aflau într-o expediție când au rămas prizonieri în peșteră, după ce galeria a fost inundată în urma precipitațiilor de proporții. Doi scafandri britanici i-au descoperit abia peste câteva zile, înghesuiți pe o bucată de pământ uscat, înconjurați de ape. Salvatorii nu au putut însă să îi scoată imediat la suprafață, pentru că zona este accesibilă doar printr-un canal inundat. Echipele de urgență trebuie să acționeze rapid din cauza prognozelor de ploi abundente, care ar putea inunda inclusiv caverna în care şi-a găsit adăpost grupul. La misiunile de salvare participă o echipă formată din scafandrii thailandezi și străini, veniți din proprie inițiativă să ajute.

Opinia ta contează. Comentează!