Image-Description
Jandarmeria din România se alege cu dosar penal după violenţele din Piaţa Victoriei
Externe 11 august 2018, 19:10 | 2209

După ce au trecut în forţa prin mulţime şi au trimis sute de oameni la ambulanţe, jandarmii din România vor trebui să răspundă acum în faţa procurorilor militari.

Procurorii din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat, sâmbătă, din oficiu, după intervenţia în forţă a jandarmeriei din Piaţa Victoriei, intervenţie în urma căreia peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, scrie Epoch Times România.

Potrivit comunicatului ministerului Public, Parchetul Militar a deschis dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018.

De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic.

Reamintim că peste 400 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmii au dat în Piaţa Victoriei cu gaze lacrimogene, cartuşe cu piper şi potrivit unor martori chiar cu grenade cu şrapnel. Ambulanţele erau pline pe Kiseleff şi nu mai pridideau acordând îngrijiri.

Opinia ta contează. Comentează!