Jurnalul săptămânii, 6 Aprilie
Jurnalul Săptămînii 6 aprilie 2019, 22:39 | 4663

Prezentat de Parascovia Spic

PD și PSRM, la discuții cu Dodon

PD si PSRM au viziuni asemanatoare privind unele probleme de ordin social, dar sunt si divergente de opinie. Declaratiile au fost facute MARTI de catre sefii acestor doua formatiuni, Vladimir Plahotniuc si Zinaida Greceanai, dupa ce au discutat cu Igor Dodon.Reprezentantii Blocului ACUM Platforma DA si PAS au refuzat sa participe la intrevedere. Dodon a declarat ca mai mult nu va purta discutii cu fractiunile din Parlament.

Până a purcede la discuții, șeful PD Vladimir Plahotniuc s-a erijat într-o postură de animator al întrevederii de la Reședința de Stat. Aparent relaxat, Plahotniuc i-a îndemnat pe ceilalți să se simtă liber.

Discuțiile tripartite au durat aproximativ jumătate de oră. După consumarea acestora, șefii PSRM și PD au făcut, separat, declarații pentru presă.

Presa s-a interesat de ce PSRM nu a acceptat invitația Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

O reacție a avut în context și Igor Dodon.

Dodon a declarat că nu va mai purta discuții cu fracțiunile din Parlament. El afirmă că își păstrează dreptul de a dizolva forul legislativ în caz de blocaj.

După discuțiile cu șefii PD și PSRM, Igor Dodon s-a arătat sceptic că cele două partide ar putea crea o coaliție.

Igor Dodon a comentat și declarația jurnalistului rus Dmitri Kiseliov, care a spus că dacă Igor Dodon va accepta ca Partidul Socialiștilor să facă o coaliție cu Partidul Democrat, atunci acest lucru va echivala cu moartea sa politică.

După alegerile parlamentare din 24 februarie, niciunul dintre partidele ajunse în Parlament nu a obținut suficiente voturi pentru a forma o majoritate parlamentară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie