Experții, despre vizita lui Chicu
Politic 21 noiembrie 2019, 19:48 | 2629

Anunțurile făcute de premierul Ion Chicu după vizita la Moscova fac parte din campania electorală a lui Igor Dodon pentru alegerile prezidențiale care ar urma să aibă loc în toamna anului viitor. Declarația a fost făcută de către analistul politic Victor Ciobanu. Ce păreri au alți comentatori și experți economici, aflați în continuare.

Expertul în energetică Sergiu Tofilat spune că subiectul privind așa-zisa reducere a prețului gazelor naturale din Rusia este unul speculativ.

Iar politologul Dionis Cenușă a comentat anunțul făcut de Ion Chicu precum că mai multe mărfuri moldovenești vor fi exportate în Rusia fără taxe vamale.

Cât despre împrumutul de 500 de milioane de dolari pe care vrea să-l ia Guvernul Chicu de la Moscova, Dionis Cenușă atrage atenția că n-au fost anunțate condițiile creditului, iar cerințele pentru obținerea banilor nu sunt clare. Totuși, Rusia nu oferă credite care să nu conțină costuri politice, adaugă Cenușă.

Cu un comentariu a venit și analistul politic Victor Ciobanu.

Am sunat și la Serviciul de presă al Guvernului, pentru a obține o reacție la declarațiile de mai sus, dar ni s-a cerut o solicitare oficială, în scris, și până la ora editării știrii nu ni s-a răspuns la întrebări. 

Opinia ta contează. Comentează!