Întrebați de ce au mers atât de dimineață la bustul marelui poet, membrii Platformei DA în frunte cu Andrei Năstase au declarat că motivul este o agendă încărcată.

Ulterior, aflat deja la Viena, primarul ales al Chișinăului a postat un mesaj video pe Facebook, în care a povestit în fața bustului lui Mihai Eminescu din capitala Austriei că a avut câteva întrevederi cu autoritățile locale, depunând în același timp flori împreună cu soția în memoria lui Eminescu.

Și membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova au depus flori la bustul poetului din Chișinău. Vicepreședinta PLDM și deputata Maria Ciobanu a postat mai multe fotografii în acest sens pe Facebook și a scris un citat sugestiv din opera lui Eminescu: "M-or troieni cu drag aduceri aminte". Și reprezentanții Partidului Liberal au postat mai multe fotografii pe Facebook de la depunerea de flori. Mihai Eminescu a fost poet, prozator şi publicist, fiind considerat de criticii literari drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. S-a stins din viaţă pe 15 iunie 1889, la doar 39 de ani, iar moartea sa a rămas învăluită în mister până în prezent. Mormântul poetului se află în Cimitirul Bellu din Bucureşti.