Proteste violente la Budapesta
Externe 18 decembrie 2018, 23:35 | 1121

Proteste violente în Ungaria. Mii de oameni au ieșit în stradă, indignați de modificarea unor prevederi în domeniul muncii, calificate de oponenţi drept "legi ale sclaviei". Manifestanții au încercat să intre și în sediul televiziunii publice, care, potrivit lor, a devenit portavoce a Guvernului. Forțele de ordine au făcut față cu greu situației.

Protestatarii s-au adunat în faţa Parlamentului de la Budapesta, iar apoi au mers la sediul televiziunii publice.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a împiedica mulțimea furioasă să intre în sediul postului public de televiziune.

În cele din urmă, câțiva parlamentari din partea opoziției au intrat în clădirea televiziunii, pentru a citi o petiție cu revendicările manifestanților. Aceștia au fost însă scoși afară cu forța, fiind chiar târâți pe jos.

Protestele au început în capitala Ungariei după ce acum o săptămână Parlamentul țării a votat o lege care a majorat semnificativ numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii de la salariați, de la 250 la 400 pe an. Guvernul condus de Viktor Orban susţine că această reformă va aduce beneficii angajaţilor şi companiilor care se confruntă cu o criză a forţei de muncă.

Opinia ta contează. Comentează!