Image-Description
PSRM pregătește o MOȚIUNE de CENZURĂ împotriva Guvernului Maia Sandu, anunță Igor Dodon
Politic 7 noiembrie 2019, 13:22 | 2301

PSRM pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu dacă nu va renunța la modificarea Legii Procuraturii, prin asumarea răspunderii în fața Parlamentului. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după o întâlnire cu fracțiunea socialiștilor.

Dodon afirmă că și el, și deputații socialiști și-ar dori păstrarea actualei majorități parlamentare și a Guvernului Maia Sandu, însă consideră inacceptabilă încălcarea acordului dintre PSRM și blocul ACUM.

„Socialiștii și Blocul ACUM au semnat, inclusiv eu, un acord în septembrie, în care e scris foarte clar care e procedura de desemnare a candidaților pentru diferite funcții. Noi susținem reforma justiției, reforma procuraturii, dar atunci cînd se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, unui lider de partid, funcții importante în stat cred că lucrul acesta nu este tocmai bun”, a declarat Igor Dodon.

El a adăugat că își va folosi statul de șef al statului pentru a discuta mâine, în Parlament, separat, cu deputații din fracțiunile PSRM, PAS și PPDA, precizând că până la ora 15.00 va fi luată o decizie privind soarta Guvernului.

„Mâine la ora 10.00 în Parlament voi avea discuții în calitate de președinte al țării cu fracțiuna PSRM, la 11.00 îi invit pentru discuții pe deputații fracțiunii PAS, iar la 12.00 pe deputații fracțiunii DA, ele sunt fracțiuni separate din câte cunosc eu în Parlament”, a spus Dodon.

La rândul său, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, afirmă că socialiștii nu au luat încă o decizie.

„Am invitat-o pe Maia Sandu mâine la discuții. Dar, întrucât proiectul de asumare a răspunderii de către Guvern a fost deja înregistrat la Biroul Permanent al Parlamentului, cel mai probabil ca la ora 15:00 va avea loc ședința în plen, unde și se va decide totul”, a declarat Greceanîi.

Amintim că premierul Maia Sandu a declarat aseară că nu intenționează să renunțe la inițiativa care i-ar permite ei să nominalizeze doi candidați la funcția de procuror general și nici nu va răspunde cererii de demitere a ministrei Justiției, Olesea Stamate.

Opinia ta contează. Comentează!