Protest față de vizita lui Erdogan
Social 18 octombrie 2018, 12:05 | 955

Membrii Mișcării de Rezistență ACUM au pichetat astăzi Ambasada Turciei la Chișinău, nemulțumiți de vizita lui Recep Tayyip Erdogan. ”Președinția a fost reparată, iar astăzi - inaugurată oficial cu prețul și destinul celor șapte profesori turci expulzați”, au afirmat protestatarii. Pe tot parcursul manifestației, ei au fost înconjurați de un cordon de polițiști. De cealaltă parte, președintele Turciei a declarat în cadrul briefingului susținut la Președinție că membrii unei organizații teroriste ar încerca să se infiltreze între autoritățile din Republica Moldova.

Șeful Direcției securitate publică a IGP a refuzat să ne spună numărul polițiștilor aduși la protest. Asta pentru a "nu da temei altor forțe cu tentă negativă", a mai spus Marin Maxian.

În opinia consilierului președintelui Igor Dodon, declarațiile manifestanților ar fi „minciuni”.

Iar liderul de la Ankara a declarat în cadrul briefingului susținut împreună cu Igor Dodon că membrii unei „organizații teroriste” care ar fi stat în spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia ar „încerca să se infiltreze printre autoritățile” de la Chișinău.

Amintim că, pe 6 septembrie, șapte cetățeni turci au fost arestați și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă. Ei erau angajați ai rețelei de licee „Orizont” din Chișinău. Autoritățile de la Ankara îi consideră simpatizanți ai opozantului Fetullah Gullen, autoexilat în Statele Unite ale Americii. Cei șapte profesori se află acum în câteva penitenciare din Turcia. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie