Sandu: Guvernarea inventează subiecte
Politic 13 noiembrie 2018, 22:35 | 1309

Guvernarea încearcă pe toate căile să compromită opoziția, înainte de alegeri, și evită să discute deschis despre problemele de interes național. Astfel au comentat Andrei Năstase și Maia Sandu situația la zi, în contextul unei anchete inițiată de o comisie specială a Parlamentului. ”Nu vom renunța. Mergem până la capăt”, au afirmat cei doi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Ce doi politicieni au fost chemați să explice de ce au boicotat ședința cu ușa închisă a Comisiei de anchetă privind imixtiunea Fundației „Open Dialog” în treburile interne ale Republicii Moldova și finanțarea unor partide.

Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile. Precizăm că parlamentul a constituit, la începutul lunii octombrie, o comisie de anchetă care investighează „elucidarea circumstanțelor imixtiunii Fundaţiei ”Open Dialog” în treburile interne ale Republicii Moldova și finanțarea ilegală a unor partide politice”. Din comisie fac parte trei deputați PD, doi socialiști și unul de la grupul PPE. Liderii opoziției au refuzat să participe în lipsa presei. Open Dialog este o organizație internațională de drepturi ale omului cu reprezentanțe la Varșovia, Kiev și Bruxelles. Scopul principal al Fundației este de a proteja drepturile omului, democrația și statul de drept în spațiul post-sovietic.

Opinia ta contează. Comentează!