Au fost desemnați primii beneficiari ai programului de granturi pentru dezvoltarea societății civile
Social 22 octombrie 2019, 18:44 | 2124

Primii beneficiari ai programului de împrumuturi nerambursabile din cadrul proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” au fost desemnați astăzi. O societate civilă responsabilă și activă este garantul dezvoltării democratice a unei țări, a declarat cu această ocazie șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația „Konrad Adenauer” din Germania.

Uniunea Europeană și Fundația germană „Konrad Adenauer” oferă trei milioane de euro pentru dezvoltarea asociațiilor obștești locale. Primii 59 de beneficiari ai programului de credite nerambursabile din cadrul proiectului „Dezvoltarea societăți civile la nivel local în Republica Moldova” vor trebui să promoveze democraţia participativă, să monitorizeze politicile publice şi să dezvolte gândirea critică.

Propunerile de proiecte selectate pentru finanțare urmează să contribuie la dezvoltarea principiilor bunei guvernări în Republica Moldova. Câștigătorii vor avea ocazia, în acest an, să se implice activ în procesele decizionale și de elaborare a politicilor, precum și în responsabilizarea instituțiilor publice.

Primii beneficiari ai programului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” au fost desemnați de către membrii unei comisii, din care au făcut parte reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene, Fundației Soros-Moldova, Fundației Est-Europene, ai partenerilor de implementare, precum și ai echipei proiectului. 

Opinia ta contează. Comentează!