Dragnea se ține de funcții
Externe 25 iunie 2018, 14:39 | 2586

Liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, nu renunță la funcțiile sale. El a declarat că va merge până la capăt, alături de colegii săi de partid. Aceștia din urmă au decis să-l sprijine, chiar dacă el se confruntă cu un șir de probleme penale. Dar nu toți împart aceeași părere și insistă că Dragnea trebuie să plece de la guvernare.

Comitetul Executiv Naţional al PSD-ului și-a afirmat printr-o declarație susţinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dăncilă, precum şi pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justiţiei şi a codurilor penale. Documentul a fost adoptat după o ședință a Comitetului, ca urmare a condamnării la închisoare a liderului formațiunii, Liviu Dragnea. Totuși, acesta din urmă nu are susținerea tuturor membrilor PSD. Primarul social-democrat al comunei Jebel din Timiş, Sabin Bociu, s-a dezis de susţinerea totală pentru Dragnea și spune că preşedintele partidului trebuie să plece.

Dragnea a afirmat ferm însă că va rămâne președintele PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare.

Plecarea de la guvernare a lui Dragnea este cerută atât de societatea civilă, cât și de opoziție. În 2015, când a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul fraudelor de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, Dragnea, care la acel moment era omul numărul doi în partidul social democraților, a renunţat din proprie iniţiativă la funcțiile de vicepremier, ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta şi preşedinte executiv al PSD.

Opinia ta contează. Comentează!