Pensionarii se plâng pe guvernare
Social 15 mai 2019, 22:16 | 2109

Membrii Guvernului trebuie să iasă din birouri și să vadă situația reală a bătrânilor, mulți dintre care nu au bani pentru strictul necesar. Este convingerea Uniunii Pensionarilor, fruntașii căreia au declarat astăzi într-o conferință de presă că reforma pensiilor nu a rezolvat problema echității sociale. Activiștii spun că vor mobiliza oamenii din toate localitățile și vor organiza proteste, dacă puterea nu le va majora pensiile în mod corespunzător. Guvernul nu a reacționat, deocamdată.

Potrivit președintelui Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, cei peste 190 de mii de oameni, care au ieșit la pensie până în anul 2000, sunt puși să aștepte să le fie recalculate pensiile până în anul 2027.

Ion Tverdohleb, un alt membru al Uniunii, afirmă că majorarea nesemnificativă a pensiei este absurdă în condițiile în care prețurile la produsele alimentare au explodat, iar oamenii nu-și mai permit să procure legume, nemaivorbind de carne sau lapte.

Vorbitorii le-au sugerat guvernanților să iasă din birouri, să meargă la piață și să urmărească ce pun pensionarii în coșul alimentar.

Membrii Uniunii Pensionarilor cred că guvernarea ar trebui să se gândească și la oamenii de rând.

Guvernul nu a emis vreo reacție oficială la cele declarate în conferința de presă. În Republica Moldova, pensia medie pentru limita de vârstă constituie o mie 643 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie