Mii de pantofi în fața Consiliului European
Externe 29 mai 2018, 13:42 | 2729

Protest inedit la Bruxelles! În fața clădirii Consiliului European au fost aduse mii de perechi de pantofi. Este un gest al membrilor unei organizații civice globale, prin care au dorit să atragă atenția numărului palestinienilor uciși de israelieni, în ultimul deceniu.

Piața Jean Ray din fața Consiliului European a fost umplută cu 4 mii 500 de perechi de pantofi, donate de cetățeni din întreaga Europă, câte una pentru fiecare palestinian și israelian. Activiștii din cadrul organizației, ce militează pentru drepturile omului, le cer astfel, oficialilor europeni și membrilor Națiunilor Unite să impună sancțiuni Israelului pentru violențele, care au loc de ani de zile în conflictul cu Palestina și în care au fost uciși mii de oameni.

Inițiativa grupului a coincis cu ziua în care miniștrii de externe ai statelor membre s-au reunit la Consiliul European, iar pe agenda de discuții se află inclusiv criza din Fâșia Gaza.

Potrivit oficiului pentru Coordonarea Acțiunilor Umanitare al Națiunilor Unite, cel puțin 4.500 de oameni au fost uciși din 2008 și până în prezent, în conflictul din Gaza.

Opinia ta contează. Comentează!